Selecteer een pagina

Ik ben Anne

Fotograaf in Gorinchem

“Photography is an art of observation. It has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.”

Elliott Erwitt

Fotografie is voor mij een vorm van nalatenschap. Mijn vader fotografeerde vroeger heel veel, maakte fotoboeken voor al zijn kinderen. Het zijn boekwerken vol jeugdherinneringen. Ik kon uren kijken naar bepaalde beelden. Ik ben dankbaar dat mijn vader die foto’s maakte. Ze nemen me mee terug naar hoe het was. Die nalatenschap van fotografie was voor mij reden om professioneel beeldmateriaal te gaan maken. 

Mijn interesse in fotografie begon met een wegwerpcamera. Als zestienjarige festivalbezoeker legde ik momenten vast – de extase tijdens een goed optreden, de vermoeidheid, de vriendschap. Later, als ondernemer in vastgoedadvies, richtte ik me op vastgoedfotografie. De geboorte van mijn twee kinderen zorgde voor een hernieuwde passie voor fotografie en het vastleggen van échte momenten in portretten. De blik van mijn zoon die opgetild wil worden, de concentratie op het gezicht van mijn dochter wanneer ze zichzelf probeert op te maken. Die oprechtheid en het streven naar natuurlijk beeldmateriaal kenmerkt mijn werk. 

Sinds een jaar volg ik de vakopleiding tot beroepsfotograaf via de Fotoacademie in Amsterdam. Waarbij ik alles leer op het gebied van stills, portret & reportage. Verder werk ik in opdracht van particulieren en ondernemers. En zijn kinderen vaak onderdeel van mijn werk. Ik vind het heerljk om met hen samen te werken. Ze bruissen van de energie, creativiteit en gaan op in hun spel. Het gevoel van vrijheid is voor mij heel belangrijk, dit zie je dan ook terug in mijn werk. Ik geef kinderen de ruimte om hun authentieke zelf te zijn en geef zelden aanwijzingen. Het vastleggen van hun emotie, persoonlijkheid waarbij ik focus op een ongedwongen moment.

Het maken en vastleggen van herinneringen vind ik als mens en fotograaf enorm waardevol. Met mijn liefde voor de natuur, inspiratie uit Zeeland en passie voor documentary en storytelling. Waar ik mijn energie uithaal? Omringd zijn door de duinen, de zee en het bos, Franse sferen, koffie, wijntjes en echt lekker eten. En het liefst met mijn gezin.

Every picture tells a story,

Liefs,

Anne

Portfolio

Bekijk mijn meest recente werk

Ik vang jouw verhaal graag in spontane en echte momenten. Wist je dat ik daarvoor ook regelmatig naar het prachtige Zeeland reis? De natuur op zijn mooist voor een optimaal ontspannen shoot. 

Contact

Get In Touch

15 + 15 =